Zoals aangegeven ziet u hier – aan het einde van de tekst – enkele producten. De ene consument zal dit wel kopen, de ander niet. Het gaat om het laten zien dat de prijzen schrikbarend verschillen.
Op de website slimmerboodschappendoen.nl gaat u veel producten tegenkomen. Deze zullen onderverdeeld worden in (minimaal) drie categorieën:
SUPERMARKTEN – DROGISTERIJEN – SLIJTERIJEN
Om iet of wat slimmer boodschappen te gaan doen, kan het u een besparing opleveren van enkele honderden euro’s per jaar. Uiteraard hangt dit ook af van uw consumentengedrag.
In mijn 1 persoonshuishouding bespaar ik een veelvoud van honderd euro: Dit alleen om slimmer mijn boodschappen te doen.
Heb de prijzen vergeleken met die AH, Jumbo, Super. Plus, COOP, Aldi en Lidl. Dit zal ik ook blijven doen.
Kan u nu meegeven dat AH t.o.v. Lidl met dagelijkse boodschappen gemiddeld meer dan 13% duurder is. Coop EN Plus zitten de ene keer boven- en de andere keer iet of wat onder de prijzen van AH. De overig genoemde supermarkten zijn gemiddeld 8,8% goedkoper dan AH. AH heeft een voordeel dat zij alles in huis hebben: Maar is dat wel een voordeel als 1. zij veel duurder zijn dan alle andere supermarkten en 2. met al het gedonder wat er gaande is met AH met o.a. de hele foute kassabonnen. Het is niet voor niets dat de Consumentenbond een Rechtszaak aan het voorbereiden is tegen AH.
In het kopje [NIEUWTJES] kunt u diverse berichten lezen. Deze komen o.a. vanuit de NOS-teletekst, NOS-journaals, de grote landelijke kranten waaronder ook de FD (Financieel Dagblad) als ook veel ‘damesbladen’ en zoveel meer. Zo ook veel consumentenprogramma’s op de tv hebben hier heel veel aandacht aanbesteed en zullen dit ook blijven doen.
Als het gaat over Slimmer Boodschappen Doen, kunt u twee voorbeelden zien.
Voorbeeld 1
Is het nu echt zo dat u in de avond op de bank zit en aan uw partner vraagt (of meldt) dat u (over)morgen naar de slijter gaat voor die lekkere fles Whisky die afgelopen weekend is opgegaan om die weer nieuw te halen?
Stel dat u deze – als voorbeeld – online gaat inkopen. Dit is echt in een minuut geregeld. U ziet die bezorgers met hun bestelbusjes dagelijks ook door uw straat rijden; dit houdt je niet meer tegen en neemt alleen maar toe. Laten zij dan ook voor u een stop maken. Het wordt u de volgende dag veilig en wel aangeleverd.
In het voorbeeld hieronder zie je dat je op een fles Johnny Walker Red Label van e26,49 wel e9,54 of te wel 36% kunt besparen t.o.v een fysieke slijterij. Als het nu een particuliere slijterij was van een dorpsgenoot als eigenaar, had ook ik gezegd dat ik hem ‘deze winst’ wel gun. 99% van de slijterijen zijn allemaal onderdeel van mammoet-organisaties waar de CEO miljoenen per jaar verdiend. En uiteraard met dank aan uw veel te dure inkopen.
Voorbeeld 2
Pampers Sensitive Billendoekjes (zie voorbeeld hieronder) kosten gemiddeld e58,- Bij Blokker heb je exact dezelfde voor e52,50 Waarom zou u dan e62,39 betalen bij een mammoet-organisatie waar de CEO … U snapt het allang. Ook dit verschil is 16% oftewel e9,89 ten gunste van u als consument. Tik toch al aardig aan, al die besparingen.
Dit zijn maar 2 voorbeelden van de honderden. En natuurlijk bepaald geen ieder dan alleen uzelf hoe en waar u uw inkopen doet. Maar op een fles Whisky 36% besparen is toch wel extra lekker.
TIP
Op deze website [ SUPERMARKTSCANNER.nl ] kunt u de boodschappen per artikel vergelijken met de supermarkten – al dan niet – in uw omgeving. U ziet in het ‘vergelijken’ veel supermarkten staan. Middels het kruisje per supermarkt kunt u deze verwijderen of toevoegen. Kan u meegeven dat COOP, Plus en AH de duurdere supermarkten zijn. Doe uw voordeel hiermee.
Zie ook de website [ RECLAMEFOLDER.nl ] Deze website geeft u heel erg veel inzichten en mogelijkheden om veel geld te kunnen besparen. Ook op deze website en app(!) kunt u e.e.a. instellen naar eigen wens.
AANVULLING (09-08-’23)
Het nationale journaal als ook de nationale kranten hebben aangegeven dat de prijzen net over de grens (als heel erg groot zijn. Deze prijsverschillen liggen tussen de 10%+ en de 60%. Dit alleen maar omdat het inkoopbeleid hier gericht is op winst voor de aandeelhouders en de bazen van dit soort (mammoet) winkels en niet nagedacht word over de voordelen die het u zouden kunnen opleveren.
Alle voorbeelden zoals hieronder aangegeven hebben zowel een fysieke winkel als ook een online-verkooppunt. Maar dan nog, je gaat bij bijvoorbeeld Gall toch niet 36% meer betalen voor exact hetzelfde product.
ah van ahold
= 27% duurder
ah van e0,95 / Lidl e0,69 (Jumbo = e0,86)

ah van ahold
= 12% duurder
ah van ahold e2,49 / Jumbo e2,19 (Coop = e2,61)

ah van ahold
= 20% duurder
ah van ahold e2,69 / Jumbo e2,15

etos van ahold
= 20% duurder
etos van ahold e39,99 / e32,03

etos van ahold
= 16% duurder
etos van ahold e62,39 / e52,50

gall van ahold
= 36% duurder
gall van ahold e26,49 / e16,95

gall van ahold
= 23% duurder
gall van ahold e27,98 / e21,50
